maanantai 31. elokuuta 2015

2. TYÖHARJOITTELUJAKSO ( 5 VIIKKOA) 27.7.2015-

2. TYÖHARJOITTELUJAKSO

HARJOITTELUPAIKKANA TOKMANNI


Tämä työharjoittelujakso oli mielenkiintoinen. Töitä sai todellakin tehdä ja työtahti oli melkoisen kiivas.

Minulla työaika periaatteessa 8-15, mutta aika usein olin ylitöissä enemmän ja vähemmän riippuen päivästä. Koulutuksen vaatima työaika harjoittelupaikassa oli 7h/päivä ja 5 päivänä viikossa arkisin.
Työajoissa oli myös joustoa, jos oli vaikka itsellä lääkäri tms. menoa. Korvasin kaikki lääkäristä johtuvat poissaolot takaisin. Ja muita poissaoloja ei sitten ollutkaan ja näitäkin vain 1kpl.

Perehdyttäminen töihin oli tässä paikassa loistavaa ja muu henkilökunta oli todella mukavaa ja avuliasta sekä työnsä hyvin osaavia henkilöitä.
Kaikki työntekijät neuvoivat uusissa asioissa todella hyvin.
Joka päivä opin paljon uusia asioita, mikä oli mukavaa ja piti työn mielenkiintoisena.

Suoritin harjoittelupaikassa myös IKÄRAJAPASSIN, mikä nykyisin vaaditaan, jotta pääsee edes harjoittelemaan kassalla työskentelyä. Veikkauksen pistettä tässä harjoittelupaikassa ei ollut, mutta pelikoneita kylläkin.

Kassatyöskentely tällaisessa paikassa on kiireisempää ja vaativampaa kuin missään aikaisemmassa työpaikassani tähän mennessä. Asiakkaita on päivän aikana todella paljon. Paljon on vielä opittavaa, jotta koen olevani hyvä kassa :)

Myös kassahenkilön aamutöitä ennen avaamista sain harjoitella muutamana aamuna toisen työntekijän opastuksella.

Aamutyöt ennen avaamista ovat pää-asiassa kuormien purkua ja tarkistamista. Hintojen tarkistusta ja hinnoittelua. Hyllytystä ja täydennystuotteiden sekä uusien tuotteiden ja kampanjatuotteiden esille laittoa. Hintalappujen ja kamppanjakylttien ym. tekemistä ja paikoilleen laittamista.

Useana päivänä tavaraa tulee niin paljon, että niiden paikoilleen laittamiseen menee koko työpäivä.
Kaikilla osastoilla on myös omat vastuuhenkilöt, jotka huolehtivat oman osastonsa asioista.
Minä sain tietenkin heiltä oppia paljon asioita ja miten työt tehdään tässä paikassa.
Tässä kaupassa myös huolehditaan todella hyvin siitä, että kauppa on yleisilmeiltään siisti ja tavarat hyvin paikoillaan. Töitä tehdään sillä saralla myös koko ajan todella paljon.
Tärkeimpiin työvälineisiin kuuluu ns. kapula. Jolla voi tehdä ja tarkistaa todella paljon erilaisia töitä ja asioita.

Tässä työpaikassa tuli myös todella paljon asiakaspalvelua joka päivä, vaikkei itse olisi ollutkaan kassavuorossa. Hauskoja ja miellyttäviä tilanteita yleensä.
Opin myös antamaan vahakangasta asiakkaalle haluamansa määrän ja muutenkin oli mukava huomata, että pystyin olemaan asiakkaille avuksi erilaisissa tilanteissa.
Kaupan valikoima on niin laaja, ettei tässä harjoitteluajassa mitenkään pysty oppimaan kaikkia tuotteita eikä kaikkia niihin liittyviä asioita.
Tietoa imin kyllä kaikesta mahdollisesta kuin pesusieni :) Kannattaa aktiivisesti kysyä muilta neuvoa uusissa asioissa niin oppii paljon enemmän :)

Salassapitovelvoite on, joten en voi asioista kertoa kovin yksityiskohtaisesti enkä myöskään kuvia voi lisäillä juurikaan :)


Lämmin kiitos TOKMANNIN henkilökunnalle mukavasta harjoittelujaksosta :)



Valitettavasti jouduin 4 viikon työharjoittelujakson jälkeen sairaslomalle Porin Sairaalan ylilääkärin määräyksestä. Kuukauden sairasloma näin ensin määrättiin. Epäilen kyllä, ettei tilanne parane ja sairasloma jatkuu, mikäli pieni ei ole vielä syntynyt.
Kotiin vuodelepoon määräys tuli siis. (onneksi en vielä joutunut osastolle makaamaan.)
Syynä uhkaava ennenaikainen synnytys. Kortisonia sain piikkinä lihakseen 2 päivänä peräkkäin kypsyttämään tulevan pienokaisen keuhkoja. Odotettavissa on siis keskosvauva.
Äitiysloman piti alkaa 23.10.2015, mutta taitaa pieni syntyä jo aikaisemmin.
Elikkä nyt vaan tässä mennään päivä kerrallaan ja toivotaan parasta.


Opiskeluissa en nyt sitten edennyt niin pitkälle kuin olisin halunnut ennen äitiysloman alkua.
Jatketaan opiskelua uudella innolla heti kun se on mahdollista ja voimat riittävät.



Terveisiä kaikille opiskelukavereille ja opettajille! Olette mahtavaa porukkaa :)

Terkuin Niina











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti