perjantai 5. kesäkuuta 2015

4.6.2015 SOMISTUS: KÄYTIIN KATSOMASSA NÄYTEIKKUNOITA

TORSTAINA 4.6.2015 kokoonnuttiin ensin Saskyn luokassa Huittisissa ja katsottiin sitten parista blogista opiskelijoiden tekemiä näyteikkunoita.
Opettajana Anne Friman.

Sen jälkeen suuntasimme jännityksellä katsomaan livenä opiskelijoiden tekemiä näyteikkunoita paikallisiin yrityksiin ja jännitimme, kuinka paljon niitä olisi jo lyhyen ajan kuluessa muokattu tai laitettu jopa kokonaan uusiksi.

- Yhden kohteen 5 ikkunaa oli laitettu uusiksi jo lähes kokonaan, jättäen vain muutamalle mallinukelle opiskelijoiden valitsemat vaatteet.

- Yksi kohde oli kauempana, joten sen kohtaloa muutoksista emme tiedä.

- Erään kohteen ikkunat somistuksen jälkeen, olivat saaneet olla rauhassa esillä. Jotain pientä lisätty?

- Toisessa kohteessa oli myös annettu olla aika hyvin tuotteet paikoillaan, lisätty ja poistettu muutamia tavaroita.
esim. 2 ikkunaan olivat ilmestyneet viherkasvit takaisin.
Ilmeisesti epähuomiossa ikkunassa käydessä tönäisty yhtä tuoteryhmää, jota ei sitten oltu järjestetty nätisti paikoilleen takaisin...
Rikottu toisessa ikkunassa oleva asetelma ottamalla yksi tuote pois ja tilalle toinen tuote, joka mielestäni ei sovi siihen asetelmaan.
Puutarhatonttu mm. lisätty keskimmäisen ikkunan asetelmaan sisältä päin ikkunaa tarkasteltaessa... jo jotain muitakin pikku muutoksia oli havaittavissa :)

Tämä muutteleminen on kuulemma ihan arkipäivää somistajan työssä. Kun olet työsi saanut valmiiksi, niin omistaja usein käy muuttelemassa sen mieleisekseen :) Tähän heillä on tietysti oikeus, mutta monet yrittäjät ovat opettajiemme kertoman mukaan jämähtäneet johonkin tyyliin ja "pelkäävät" muutoksia, vaikka ne voisivat asiakkaan näkökulmasta tehdä kaupasta houkuttelevamman asiakkaille: tekee mieli astua sisään.
Ja tietysti hyvä muutos ikkunoissa LISÄÄ AINA myyntiä!

 Ikkunoita tulisi muutenkin somistaa uusiksi tietyn väliajoin, jotta asiakkaiden mielenkiinto pysyy yllä. Joko vähintään vuodenaikojen muuttuessa eli 4 kertaa vuodessa tai jopa 3 viikon välein.

 YRITTÄJIEN TULISI MUISTAA, ETTEI KAIKKI MUUTOS OLE PAHASTA ja ajan hermolla pysyminen on hyvä asia.

NÄYTEIKKUNAT OVAT YRITYKSEN KÄYNTIKORTTI JA ILMAINEN SELLAINEN ja mainostila on avoinna 24H!  Eikä siis tästä mainostilasta tarvitse erikseen maksaa. Tuotteiden hinnat ikkunassa olisi jo lakiasetuksen mukaankin hyvä olla esillä.


NÄYTEIKKUNAKIERROSTEN JÄLKEEN OLI AIKA HYVÄSTELLÄ OSA RYHMÄMME OPISKELIJOISTA JA TOIVOTTAA HYVÄÄ KESÄÄ!

ENSI VIIKON MAANANTAINA KAIKILLA ALKAA 3 VIIKON TYÖHARJOITTELUJAKSO JA SEN JÄLKEEN KESÄLOMA.
HEINÄKUUN VIIMEISELLÄ VIIKOLLA ALKAA SITTEN 5 VIIKKOA KESTÄVÄ TYÖHARJOITTELU MEIDÄN RYHMÄN OPISKELIJOILLA:)

ELI SYKSYLLÄ NÄHDÄÄN TAAS OPISKELUTOVERIT JA OPETTAJAT :)


OPISKELUPÄIVÄN päätti maukas lounas VPK:LLA :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti